JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Macshlí tikká: nyárson sült halfalatok

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2008. Március 22. Megtekintve: 4129
A tikká a saslik indiai megfelelője. A fűszeres joghurtba pácolt falatkákat nyársra húzva sütik meg a tandúr nevű kemencében. Persze tandúrt nem tartunk otthon, de grillsütőben, kontaktgrillben vagy akár egy jó forróra állított sima sütőben is elkészítheted ugyanezt.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Hozzávalók 2-3 személyre
  • 1 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 cm friss gyömbér
  • 1 evőkanál tandúri maszálá
  • 1 kiskanál só
  • ½ kg szálkátlan halfilé
  • 3-4 apró hagyma
  • 1-2 vastaghúsú zöldpaprika

Időigény: 30 perc munka, 2-3 óra pácolás

A fokhagymát és a gyömbért zúzd szét vagy turmixold el a joghurttal, és keverd hozzá a maszálát (elkészítése: Tandúri maszálá) és a sót. A halat és a paprikát vágd 2-3 cm-es kockákra, a hagymákat pedig félbe vagy negyedbe, majd 2-3 órára pácold be a fűszeres joghurtba, egyszer-kétszer átforgatva.

A halat, hagymát és paprikát váltogatva tűzd előzőleg vízbe áztatott hurkapálcikára vagy fémnyársra, és forró grill alatt süsd puhára, szükség esetén félidőben megfordítva. Tálald salátaágyon, menta- vagy koriandercsatnival. (Mentacsatni, Zöld koriandercsatni)

Ugyanezt hal helyett csirkehúsból vagy panírból is elkészítheted.Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.