JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Rógan dzsós: kasmíri birkapörkölt

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2008. Május 24. Megtekintve: 10195
Kasmír hagyományos konyhájára a nyugat-ázsiai iszlám világ hatott, így többek között abban is különbözik India más részétől, hogy gyakrabban használ húst. (Errefelé a magas kasztú hinduk is általában húsevők - a marhahús kivételével.) A rógan dzsós Kasmír hagyományos, zsíros birkapörköltje.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Hozzávalók 2-4 személyre
Időigény: 40 perc

A sáfrányt áztasd be a joghurtba és tedd félre. A darabokra vágott húst süsd nagy lángon 3-5 percig az olaj-vaj keverékben, forgatva vagy kevergetve. Keverd hozzá a sáfrányos joghurtot, és süsd tovább közepes lángon, amíg elfővi a levét.

Ekkor öntsd fel 2 dl vízzel, és add hozzá a zúzott fokhagymát és a többi fűszert a zöld kardamom kivételével. Sózd ízlés szerint. Ha felforrt, tedd takarékra, és lefedve főzd (szükség esetén utánpótolva a vizet), amíg a hús megpuhul és a leve besűrűsödik. Hintsd meg a zöld kardamommal, és tálalhatod.Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.