JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Vindálú: goai ecetes disznóhús

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2008. Június 4. Megtekintve: 7008
A vindálú indiai ételként terjedt el a világon, pedig ez a goai specialitás eredetileg portugál étel volt; neve is a vinho e alho, vagyis "ecet és fokhagyma" kifejezésből származik. Goa konyháján sokféleképpen érezhető a portugál hatás, egybek között abban is, hogy viszonylag sok húsételt esznek errefelé, és népszerű az - India más részein általában csak a legszegényebbek által fogyasztott - disznóhús.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Hozzávalók 2-3 személyre
Időigény: 2-3 óra pácolás, 1 óra főzés

Az őrölt fűszereket az ecettel és a fokhagyma felével zúzd vagy turmixold péppé, és pácold a keverékben a húst 2-3 óráig.

A hagymát lassú tűzön pirítsd halványsárgára olajban vagy zsírban, majd add hozzá a finomra vágott gyömbért és maradék fokhagymát, valamint a csíkokra vágott zöld erőspaprikát. Vedd nagyobbra a lángot, és kevergesd 2 percig, majd keverd hozzá a húst a páclével együtt.

Ereszd fel 2 deci vízzel, majd lefedve, időnként megkeverve főzd kis lángon háromnegyed óráig.Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.