JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Tamarindos szósz

Szerző:  Dániel. Megjelent: 2008. Március 2. Megtekintve: 3038
A tamarindot nálunk alig ismerik, legfeljebb természetes hashajtóként hallhatunk róla. Az ázsiai konyhákban azonban alapvető ízesítő, és Indiában is - szinte minden régióban - gyakran használják édeskés-savanykás gyümölcsét ételek ízesítésére. A leggyakrabban a félig megszárított, tömbökbe sajtolt gyümölcshúst használják főzéshez, de létezik - és Magyarországon is kapható - konyhakész tamarindkoncentrátum is, amiből csak ki kell vennünk egy kevéskét, és az ételhez adnunk.

A cikk a hirdetés után folytatódik

Hozzávalók 4 személyre
Időigény: 10 perc
Kevéske olajon futtasd meg a római köményt és a pirospaprikát. Add hozzá a nyersfűszereket, és közepes lángon 3-4 percig pirítsd. Szórd bele a koriandert, pirítsd még 1 percig, aztán add hozzá a tamarindkoncentrátumot, és engedd fel egy kis vízzel.


Hozzászólások

Légy az első hozzászóló!

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.