JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Receptek


Opciók:
Cikktérkép
Archívum


Zírá puláo: fűszeres rizs

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Június 10. Megtekintve: 7512
Egy egészen egyszerű, mégis határozottan indiai hangulatú rizsköret.
Tovább ( 47 szó — 2 hozzászólás )

Dél-indiai citromos rizs

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Január 26. Megtekintve: 3313
A citromos rizs Dél-Indiában nem köret, hanem önálló fogás, amiből egy kis adagot szokás enni nagyobb, sima rizsre alapuló étkezés mellett. Egyszer kedvem támadt egy ilyet főzni; megnéztem néhány netes receptet, aztán összedobtam belőle egy sajátot. Annyira elégedett voltam az eredménnyel, hogy mindjárt le is írtam, hogy csináltam...
Tovább ( 91 szó — nincs hozzászólás )

Zöldséges khicsrí

[ Dálfélék | Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Július 22. Megtekintve: 2494
A khicsrí egyfajta kását jelent, aminek fő alapanyaga a rizs és a dál. Az enyhén fűszerezett, zöldségek nélküli sima khicsrí klasszikus betegkoszt Indiában - a hüvelyesek és a gabona kiválóan kiegészítik egymás aminosavait, vagyis hatékonyabban szívódik fel a tápanyagtartalmuk, ha együtt fogyasztjuk őket. Az ízletes zöldséges khicsrí viszont finom egytálétel, amit akár magában is fogyaszthatunk, esetleg egy kis joghurttal, salátával kiegészítve. Khicsrít nagy mennyiségben érdemes főzni; a kész étel hűtőben pár napig eláll, jól tűri a melegítést, és le is fagyasztható.
Tovább ( 189 szó — nincs hozzászólás )

Karfiolos puláo

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Június 24. Megtekintve: 2491
A puláo olyan rizsételt jelent, ami különféle egyebekkel - elsősorban zöldségekkel - van gazdagítva. Etimologice egyébként ugyanaz a szó ez, mint amit mi a török nyelven keresztül piláf néven ismerünk. Ez itt egy kellemesen savanykás karfiolos puláo receptje, ami - mondjuk egy kis reszelt sajttal kiegészítve - egytálételként is beválik; vagy ünnepi köretnek kiváló.
Tovább ( 160 szó — nincs hozzászólás )

Púrí sütése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Február 1. Megtekintve: 2875
A púrí India egyik kedvenc kenyérlepénye, amelynek fő sajátossága az, hogy olajban sül – tehát a mi fogalmaink szerint inkább lángosra, mint kenyérre hasonlít. Olajossága miatt a púrí a gazdagság sugallatát hordozza, és az ünnepi étkezések szinte elengedhetetlen kísérője – ugyanakkor egy útszélí púrísütő nagy mennyiségben nagyon olcsón képes előállítani e lepénykéket, minden arra járó örömére.
Tovább ( 442 szó — nincs hozzászólás )

Nán készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 25. Megtekintve: 34677
A nán szerintem – és sok ismerősöm szerint – az indiai kenyerek legkitűnőbbike. Talán azért, mert ez az egyetlen a gyakori indiai kenyerek közül, amely kelt tésztából készül, és ezért kicsit jobban hasonlít ahhoz, amit mi Magyarországon kenyérnek nevezünk. Vagy talán azért, mert egyszerűen annyira jó. A recepthez előre kell bocsátanom, hogy én magam nem tudok jó nánt sütni. Szerintem önhibámon kívül – ha elolvasod a receptet, megtudod, miért.
Tovább ( 802 szó — nincs hozzászólás )

Csapáti készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 19. Megtekintve: 29986
A csapáti az indiai kenyérlepények közül a legegyszerűbb, legalapvetőbb: nincs benne semmi más, csak liszt, víz és só. Ennek ellenére nem könnyű jó csapátit csinálni.
Tovább ( 556 szó — 3 hozzászólás )

Csapáti készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 19. Megtekintve: 12172
A csapáti az indiai kenyérlepények közül a legegyszerűbb, legalapvetőbb: nincs benne semmi más, csak liszt, víz és só. Ennek ellenére nem könnyű jó csapátit csinálni.
Tovább ( 556 szó — 3 hozzászólás )
<< Félkészételek Dálfélék >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.