JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Receptek


Opciók:
Cikktérkép
Archívum


Gudzsaráti joghurtszósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Március 5. Megtekintve: 2703
Egy nyugat-indiai hangulatú savanyú, testes alapszósz, amibe bármit belefőzhetsz, vagy csak egyszerűen rálocsolhatod a rizsre.
Tovább ( 23 szó — nincs hozzászólás )

Tamarindos szósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Március 2. Megtekintve: 2920
A tamarindot nálunk alig ismerik, legfeljebb természetes hashajtóként hallhatunk róla. Az ázsiai konyhákban azonban alapvető ízesítő, és Indiában is - szinte minden régióban - gyakran használják édeskés-savanykás gyümölcsét ételek ízesítésére. A leggyakrabban a félig megszárított, tömbökbe sajtolt gyümölcshúst használják főzéshez, de létezik - és Magyarországon is kapható - konyhakész tamarindkoncentrátum is, amiből csak ki kell vennünk egy kevéskét, és az ételhez adnunk.
Tovább ( 39 szó — nincs hozzászólás )

Keralai kókuszos szósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Február 22. Megtekintve: 3361
A kókusz édeskés-olajos aromája és a zöld csili friss csípőssége egy kis kesernyés karilevéllel kiegészítve - és készen van a tipikus keralai íz.
Tovább ( 52 szó — nincs hozzászólás )

Mogul mandulás szósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Február 19. Megtekintve: 9163
Ez egy enyhén fűszerezett, illatos-aromás könnyű szósz, amit bármilyen zöldséggel vagy húsfélével összefőzhetsz.
Tovább ( 82 szó — nincs hozzászólás )

Illatos paradicsomszósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Január 19. Megtekintve: 38840
Itt van egy egyszerűen elkészíthető alapszósz. Akár előre is megfőzheted nagyobb mennyiségben, és hűtőben vagy fagyasztóban tárolhatod egy darabig. Vagy csinálhatod frissen; aztán egyszerűen kicsit megpirítasz, majd félpuhára főzöl bármilyen zöldséget vagy húst, és ráöntöd a szószt.
Tovább ( 52 szó — nincs hozzászólás )

Illatos paradicsomszósz

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Január 19. Megtekintve: 2837
Itt van egy egyszerűen elkészíthető alapszósz. Akár előre is megfőzheted nagyobb mennyiségben, és hűtőben vagy fagyasztóban tárolhatod egy darabig. Vagy csinálhatod frissen; aztán egyszerűen kicsit megpirítasz, majd félpuhára főzöl bármilyen zöldséget vagy húst, és ráöntöd a szószt.
Tovább ( 52 szó — nincs hozzászólás )

Joghurt készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 17. Megtekintve: 45848
Joghurtot egyszerűen – és a bolti árnál határozottan olcsóbban – lehet készíteni házilag. Arról nem is beszélve, hogy már az első kísérlet is valószínűleg jobb lesz, mint a bolti.
Tovább ( 423 szó — 4 hozzászólás )

Joghurt készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 17. Megtekintve: 10283
Joghurtot egyszerűen – és a bolti árnál határozottan olcsóbban – lehet készíteni házilag. Arról nem is beszélve, hogy már az első kísérlet is valószínűleg jobb lesz, mint a bolti.
Tovább ( 423 szó — 4 hozzászólás )

Joghurt készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 17. Megtekintve: 9255
Joghurtot egyszerűen – és a bolti árnál határozottan olcsóbban – lehet készíteni házilag. Arról nem is beszélve, hogy már az első kísérlet is valószínűleg jobb lesz, mint a bolti.
Tovább ( 423 szó — 4 hozzászólás )

Joghurt készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 17. Megtekintve: 5708
Joghurtot egyszerűen – és a bolti árnál határozottan olcsóbban – lehet készíteni házilag. Arról nem is beszélve, hogy már az első kísérlet is valószínűleg jobb lesz, mint a bolti.
Tovább ( 423 szó — 4 hozzászólás )

Khójá készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 16. Megtekintve: 3165
A khójá sűrített tej. De ne ilyen kávéba való sűrű lötyire gondolj, amit tubusban árulnak – hanem tömörre, csaknem szilárdra sűrített tejre. Elkészítése időt és munkát igényel, de nem bonyolult.
Tovább ( 252 szó — nincs hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 55210
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 29263
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 20519
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 20031
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 17349
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Ghí készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 15. Megtekintve: 11399
A ghít sokszor tévesen olvasztott vajnak fordítják vagy magyarázzák. A tisztított vaj sokkal helyesebb: a ghí a vajból kinyert tiszta zsiradék, amely sokkal nehezebben romlik meg, mint a vaj, sütésre is használható, mivel nem habzik és nem ég oda, és ráadásul fantasztikus íze van a benne karamellizálódott tejcukortól.
Tovább ( 628 szó — 3 hozzászólás )

Panír és cshéná készítése

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Január 13. Megtekintve: 14305
A panír házilag készített friss, édes sajt. Magában, nyersen meglehetősen ízetlen; nem sokkal jobb, mint az állagban és tuljadonságaiban is hasonló tofu. A panírt az teszi izgalmassá, hogy hevítésre nem olvad meg, így nyugodtan főzhető és süthető. És ami még jobb: egyszerűen elkészíthető otthon.
Tovább ( 728 szó — nincs hozzászólás )




  Köretek és kenyerek >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.