JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Receptek


Opciók:
Cikktérkép
Archívum


Kasmíri őszibarackfagyi

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2009. Július 24. Megtekintve: 3562
Frissen találtam ki a mostani kánikulában ezt az Észak-Indiát idéző hangulatú fagyit. Próbáljátok ki, aztán írjátok meg, mit szóltok hozzá.
Tovább ( 149 szó — nincs hozzászólás )

Sríkhand: gudzsaráti túrókrém

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Április 19. Megtekintve: 11301
Egy könnyű, egyszerűen elkészíthető, mégis pazar édesség Nyugat-Indiából.
Tovább ( 104 szó — 4 hozzászólás )

Sondés: bengáli túródesszert

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Április 12. Megtekintve: 4296
Ez a friss, édes házi túróból készített édesség egy kicsit munkaigényes, de abszolúte fenséges. A titka az, hogy nem szabad tőle sajnálni a munkát, és a túrót selymesen simára kell gyúrni hozzá.
Tovább ( 101 szó — 1 hozzászólás )

Sáhí tukrá: anglo-indiai kenyérpuding

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Április 6. Megtekintve: 9098
Mi történik, ha az angol ízlés találkozik az indiaival? Lehet jó is, rossz is az eredmény. Például elterjed egész Indiában a habszivacsízű gyári szendvicskenyér. No de gondolnád, hogy ebből a szivacskenyérből pompás desszertet lehet csinálni?
Tovább ( 69 szó — 2 hozzászólás )

Búzadara-halvá

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Június 3. Megtekintve: 17365
A halvá India egyik legkedveltebb édessége. Nevében ugyan testvére a Délkelet-Európában elterjedt halvának, de kivitelében nemigen hasonlít rá. A klasszikus indiai halvá búzadarából készül - ezt hívják hindíül úgy, hogy szúdzsí ká halvá. Léteznek halvá névre hallgató, totálisan különböző édességek is, de egyelőre maradjunk ennél a klasszikusnál. Ezt az egyszerű, finom, és elképesztően laktató édességet a magyar íny is kedvelni szokta, és kezd is már ismertté válni nálunk, mivel a krisnások előszeretettel készítik lakomáikra. Ők halava néven emlegetik, ami nem hibás, de nem a hindí kiejtést tükrözi.
Tovább ( 232 szó — 3 hozzászólás )

Indiai tejberizs

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Március 15. Megtekintve: 125257
A tejberizs indiai változata, a khír India-szerte közkedvelt eleség. A magyar tejberizstől elsősorban abban különbözik, hogy folyékonyabb állagú: több tejjel és kevesebb rizzsel készül. Természetesen számtalan módon ízesíthető.
Tovább ( 308 szó — nincs hozzászólás )

Hamis barfí

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Március 8. Megtekintve: 22678
A barfí India talán legnépszerűbb édessége, amelynek alapanyaga a khójá. A khójá elkészítéséhez sok idő és munka kell, és általában nem a háziasszonyok csinálják, hanem a sarki édességárusok, nagy tételben – aztán árulják a kész barfít. Nálunk nincsenek ilyesféle sarki édességárusok, tehát választhatunk: gürcölünk a tej sűrítésével, vagy csalunk, és elkészítjük a bizony elég drága, de annál finomabb és egyszerűbb hamis barfít. Magyarországi krisnás körökben haribol-golyó néven fut ez az édesség. Hindíül 'Hari ból' annyit tesz: 'mondd, hogy Hari' – vagyis mondd ki Isten nevét.
Tovább ( 166 szó — 2 hozzászólás )

Guláb dzsámun

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Március 1. Megtekintve: 9250
A guláb dzsámun India egyik legnépszerűbb édessége. Tejtésztából készült golyócskákat jelent, amelyeket sütés után rózsavízzel illatosított szirupba áztatnak. Sok európai túlontúl geilnek találja – de én ezzel nem értek egyet, bár amúgy kevés az a tömény, szirupos édesség, amit élvezni tudok. Inkább azt gondolom, hogy akinek a guláb dzsámun nem jön be, az még nem evett jót – merthogy rosszat készíteni könnyebb és olcsóbb.
Tovább ( 409 szó — 2 hozzászólás )
<< Snackek Italok >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.