JÉ! India
Kapcsolat
Adakozás
Segíts, hogy a honlap fennmaradjon!
Ajánló
Bollywood - A földreszállt félistenek otthona


Receptek


Opciók:
Cikktérkép
Archívum


Márvárí csiliacsár

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Július 13. Megtekintve: 3903
Rajtunk a kánikula, és a tavasszal ettem egy rendkívül finom mustáros acsárt. Azt hittem, házi, és a kínáló felesége készítette - de tévedtem: piacon vette Rádzsaszthánban. Azóta tervezgetem, hogy megpróbálok valami hasonlót csinálni, ha itt a nyár és lesz időnk. Megcsináltam, és majdnem olyan jó lett, mint az ihletadó. Az acsár készítése kissé rizikós dolog, hiszen erjeszteni kell - a biztonság kedvéért sok sót és sok olajat tettem bele, hogy meg ne romoljon. Itt van tehát a recept - próbálja ki, akinek kedve van. Mivel a kánikula folytatódik, most karfiol-sárgarépa acsárt próbálok éppen készíteni.
Tovább ( 295 szó — 1 hozzászólás )

Thukpa: tibeti tésztás leves

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Május 21. Megtekintve: 13728
Tibet kemény klímáján alapvető élelmiszer a hús, hiszen friss zöldség csak az év rövid szakaszában terem. A száraztészta viszont egész évben eláll, és zöldségszezonban a magashegyi napsugárzásban remekül nőnek a káposztafélék és egyéb zöldségek.
Tovább ( 82 szó — nincs hozzászólás )

Mentacsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Március 15. Megtekintve: 3988
Az aromás-friss mentacsatni kiváló kiegészítője a tandúr-kemencében sült ételeknek, de bármilyen - nem indiai stílusú - száraz sülthöz is kipróbálhatod.
Tovább ( 24 szó — 2 hozzászólás )

Hamis acsár

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Február 23. Megtekintve: 2666
Az indiai fűszeres savanyúság, vagyis acsár házi készítése meglehetősen hosszadalmas, munkát, hozzáértést és nem utolsósorban erős napsütést igénylő feladat. Ez a gyorsan elkészíthető hamis acsár lényegében átmenet a saláta és a savanyúság között; a tipikus acsároknál enyhébb fűszerezésű (bár a fűszertartalmát meg is növelhetjük), de hasonló alaphangulatú.
Tovább ( 83 szó — 1 hozzászólás )

Hamis acsár

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Február 23. Megtekintve: 1439
Az indiai fűszeres savanyúság, vagyis acsár házi készítése meglehetősen hosszadalmas, munkát, hozzáértést és nem utolsósorban erős napsütést igénylő feladat. Ez a gyorsan elkészíthető hamis acsár lényegében átmenet a saláta és a savanyúság között; a tipikus acsároknál enyhébb fűszerezésű (bár a fűszertartalmát meg is növelhetjük), de hasonló alaphangulatú.
Tovább ( 83 szó — 1 hozzászólás )

Hagymacsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2008. Február 16. Megtekintve: 3931
Egy végtelenül egyszerű csatni, ami a hagyma saját édességét használja ki egy csípősen édeskés ízkombináció megteremtéséhez. Bármilyen olajban sült csemegéhez, vagy egyszerű vajas kenyérhez is kiváló.
Tovább ( 41 szó — nincs hozzászólás )

Mangócsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Manini Megjelent: 2008. Január 6. Megtekintve: 3229
A legtöbb csatnit főzik, de nyersen elkészítve egyszerűbb és gyorsabb. Ebben az esetben a ghín csak a fűszereket pirítjuk meg, a gyümölcsöt már nyersen adjuk hozzá.
Tovább ( 113 szó — nincs hozzászólás )

Birsalmacsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. December 29. Megtekintve: 2947
Csatni készülhet nyers fűszerekből és anyagokból is, de sok vidéken népszerű a gyümölcsökből főzött, édes csatni. Jó kis kulturális fúzió ez a recept: a pikáns magyar birsalmát indiai fűszerekkel és kemény csípősséggel egészítjük ki.
Tovább ( 67 szó — 1 hozzászólás )

Paradicsomcsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Július 15. Megtekintve: 3312
Ez egy netről orzott paradicsomcsatni-recept. A csatni egyfajta fűszeres mártás, amit szinte bármilyen ételhez lehet adni kísérőként; a leggyakrabban sült snackek kiegészítőjeként fordul elő, de magában frissen sült lepénnyel (vagy vajas kenyérrel) is kellemes, könnyű étkezés lehet.
Tovább ( 113 szó — 1 hozzászólás )

Sárgarépa-acsár

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Július 1. Megtekintve: 3109
Az acsár a savanyúság indiai megfelelője. Szinte bármilyen zöldségből, éretlen vagy érett gyümölcsből készülhet, sőt, létezik hal- és csirke-acsár is. Én személy szerint a legtöbb válfaját szeretem, de bevallom, hogy acsár készítésével még sohasem próbálkoztam, és ez a recept sem a sajátom. A sárgarépa-acsár általában meglepően finom tud lenni, és ellentétben például a zöld mangóval vagy a lótuszgyökérrel, a répa nálunk is könnyen beszerezhető. Akinek van kedve és türelme, próbálja ki ezt a receptet, aztán írjon beszámolót az eredményről; most, hogy itt a nyár, lehet acsárt csinálni.
Tovább ( 251 szó — nincs hozzászólás )

Sárgarépa-acsár

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Július 1. Megtekintve: 1156
Az acsár a savanyúság indiai megfelelője. Szinte bármilyen zöldségből, éretlen vagy érett gyümölcsből készülhet, sőt, létezik hal- és csirke-acsár is. Én személy szerint a legtöbb válfaját szeretem, de bevallom, hogy acsár készítésével még sohasem próbálkoztam, és ez a recept sem a sajátom. A sárgarépa-acsár általában meglepően finom tud lenni, és ellentétben például a zöld mangóval vagy a lótuszgyökérrel, a répa nálunk is könnyen beszerezhető. Akinek van kedve és türelme, próbálja ki ezt a receptet, aztán írjon beszámolót az eredményről; most, hogy itt a nyár, lehet acsárt csinálni.
Tovább ( 251 szó — nincs hozzászólás )

Zöld koriandercsatni

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Június 10. Megtekintve: 2773
A korianderlevél India legalapvetőbb zöldfűszere. Sok európai kellemetlennek találja az ízét - de azt hiszem, ez is olyan valami, amire rá lehet kapni, méghozzá nagyon. A koriander zöldjéből pépesített csatni bármiféle sült csemegéhez kiváló kísérő.
Tovább ( 58 szó — nincs hozzászólás )

Indiai padlizsánkrém

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Május 13. Megtekintve: 69244
A padlizsánkrém - hindíül baingan bhartá - igen közkedvelt Észak-Indiában. Bevallom, hogy én személy szerint jobban szeretem az erdélyies alapokon improvizált saját padlizsánkrémjeimet, de azért ez az indiai fűszerezésű változat sem rossz :)
Tovább ( 275 szó — 1 hozzászólás )

Uborka-raitá

[ Konyha ]
Beküldte: Dániel Megjelent: 2007. Április 29. Megtekintve: 3671
A raitá afféle joghurtöntetes salátát jelent. A hangsúly a joghurton (dahí) van, ami a meleg indiai időjárásban kiváló hűsítő; amellett a csípős ételek után az ínyet is kellemesen hűsíti, és ráadásul antibakteriális hatása van. Az uborkából készült raitá tulajdonképpen a tzatziki indiai megfelelője; szinte bármilyen ételhez adhatod kísérőnek.
Tovább ( 185 szó — nincs hozzászólás )




<< Főételek Snackek >>

Opciók:
Cikktérkép
Archívum
Xaraya motorral
Get Firefox!
WYW kereső
   

Ellenkező értelmű megjegyzés hiányában minden képi, írott és eszmei tartalom szerzői jogának tulajdonosa Balogh Dániel. Ezen tartalmak csak a Creative Commons Nevezd meg!-Ne add el!-Így add tovább! 3.0 Unported Licenc feltételeinek megfelelően használhatóak fel (bővebben itt). Üzleti célú felhasználásukhoz külön, írásos engedély szükséges.

A lap optimális külalakja Firefox böngésző alatt, minimum 1024x768-as felbontású, 32 bit színmélységű monitoron jelenik meg. Kérlek, ha a honlap működésében, viselkedésében hibát, meglepő dolgot találsz, értesíts róla.